Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się grać w Wiedźmina 3 na słabym komputerze?

MrHituPlay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż od roku mam gotowca z allegro, bo jestem idiotą który sie nie zna na kompach.

I grałem już pare razy w wiedzmina 3 i w rozdzielczosci najnizszej na niskich ustawieniach i powyłanczanych procesach mam od 15-30 fps.

Opłaca się tak grać przez miesiąc?

Bo za może miesiąc kupie sobie karte graficzną, żeby grać w wieśka na średnich w full hd.

Mi tam za bardzo lagi nie przeszkadzają, ale nie wiem czy jest sens takiej gry.

Grałem na obniżonej grafice ale miałem 20-30 fps i gorszą grafike. 

I tak grafika na low jest ładna.

­

Opublikowano

Podaj parametry komputera jak możesz, bo jestem niemal pewny, że za długo na tej karcie nie pograsz z obecnym sprzętem. Oczywiście model zasilacza także.

Opublikowano

Ja bym poczekał. Nawet dla mnie 15fps to za mało, a do kwietnia używałem jednordzeniowego procesora 2,8Ghz, 1GB ram i kartą graficzną na AGP z 256mb vram i uwierz, jestem bardzo przyzwyczajony do lagów.

Ale jeżeli dasz radę, to możesz sobie grać, przez małą ilość fpsów nie traci się fabuły.

Opublikowano

Amd A8-6600k nie grałem chyba nigdy w wiedzmina 1 a w wiedzmina 2 grałem krótko 

może warto nadrobić te gry, aż kupie karte graficzną?

Opublikowano

Amd A8-6600k nie grałem chyba nigdy w wiedzmina 1 a w wiedzmina 2 grałem krótko 

może warto nadrobić te gry, aż kupie karte graficzną?

Wiedźmin 3 ma wiele smaczków z poprzednich części (o samych bohaterach chyba wspominać nie muszę). Zupełnie inaczej się gra w tę grę grając wcześniej w poprzednie części i zupełnie inaczej się gra w tą grę nie grając wcale we wcześniejsze części, a jeszcze inaczej się gra czytając książki. Obie pierwsze części mają wspaniałą fabułę, dzięki czemu łatwo się przechodzi gierkę.

Warto? Tutaj masz odpowiedź:

Warto. 

652461476122967357515.jpeg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

­Ja polecam poczekać :)

Ogólnie, ja umiem grać w 30-60 FPS, poniżej... nie lubię.

Sam, mam odpowiedniego kompa, aby sobie tak grać

(Uber + 4k = 35-45FPS)

No, ale jak niektórzy napisali, to najpierw zagraj 1/2 a potem  - na nowej karcie możesz zagrać w 3 :).

Daj lajka! Nic to nie kosztuje, ale bardzo tego potrzebuje!

d9xa4.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 250 | 500 | 1000

Kliknij w obrazek! Zobacz nasz serwer!

Chcesz abym zobaczył? Napisz @Notrax3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...